Platano opiltxoak
- Bigarren platera
- 4969 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun hasiberrientzat
- Denbora
- 1 eta 2 ordu bitartean
Prestaketa
Platanoa zanpatuko dugu sardexka batekin, ore zertxobait homogeneoa gelditzen den arte. Arrautzak irabiatuko ditugu, eta platano purearekin nahasiko. Kanela eho pixka bat gehituko diogu, eta ongi nahasi. Itsasten ez den zartagi bat koipeztatu egingo dugu oliba olio birjinarekin eta erdibideko indarrarekin berotuko dugu. Orearen burruntzalikada bat botako dugu, eta 2-3 minutuz eduki, ertzak erraz bereizten diren arte. Irauli, eta beste minutu pare batez egingo dugu. Kasu honetan, txokolate beltzarekin (likidoa edo hautsean) eta mugurdiekin zerbitzatuko dugu, baina konbinazio ugari daude.
Osagaiak (4 personas)
- Landa oiloen 2 arrautza
- platano ondu handi bat
- kanela ehoa
- oliba olio birjina estra
- mugurdiak
- txokolate beltza
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
