Spaghetti al nero di seppia muskuilu eta barazkiekin
- Lehenengo platera
- 6143 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun ertaina
- Denbora
- 30 minututik ordubetera

Prestaketa
Ur azpian muskuiluak garbitu eta labana edo metalezko espartzu batekin, bizarrak, maskorrak eta zikinkeria kendu. Irekita daudenak baztertu.
Ardo zuria eta ereinotz hosto batekin egosten jarri, muskuiluak ireki arte. Irekitzen ez direnak baztertu. Egosketaren salda gorde. Muskuiluak bere oskola edo kuskuetatik atera. Haragia soilik gorde. Ireki ez direnak baztertu.
Kazola bat urez bete, muskuiluen salda aprobetxatuz. Gatza bota eta irakiten hasi orduko, espagetiak gehitu. 9 eta 11 minutu artean edo ontzian adierazitako epean egosten utzi. 9 minutu bere puntuan.
Egosi direnean, iragazi eta bere gainean ur hotza bota, egosketa mozteko. Nahi izatekotan, oliba-olio birjina estra apur bat gehitu, espagetiak solte gera daitezen. Giroko tenperaturan gorde.
Zartagin batean oliba-olio birjina estra jarri eta juliana eran moztutako tipula eta piper berdea sueztitu. Albaka eta oreganoa hautseztatu eta gatz pixka bat gehitu. Barazkiak 10 minutuz prestatu bere puntuan egon arte.
Muskuiluak eta piperbeltza gehitu, gustura. Dena nahastu eta zerbitzatu. Platera albaka freskoko orri batzuekin apaindu daiteke.
Osagaiak (4 personas)
- 250g EROSKI SELEQTIAko Spaghetti Al nero di seppia
- Muskuilu kilo 1
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
