Zapo-masailak zitrikoen muselinarekin eta aza gorriarekin
- Segundo plato
- 4548 visitas
- Zailtasuna
- Zailtasun media
- Denbora
- De 30 minutos a 1 hora
- Prezio alto
- Prezio alto
- Nutrizio-sailkapena

- kcal
- 809 40%
- Azukreak
- 40,08g 45%
- Koipeak
- 61,11g 87%
- Koipeak saturatuak
- 27,49g 137%
- Gatza
- 1,06g 18%
Prestaketa
Garbitu masailak. Horretarako, kendu masailetako geruzatxoa. Sartu uretan eta izotzetan 2Â orduz.
Masailak glasatzeko, platereratzean, jarri zartagin batean gurinaren erdiarekin eta olioarekin. Markatu masailak bi aldeetatik, eta, ondoren, gehitu gainerako gurina erromero-adarrarekin, ezkaiarekin, eta baratxuriarekin. Ondoren, desglasatu masailak. Gorde.
Zitrikoen muselina egiteko, nahastu osagai guztiak neurtzeko edalontzi batean, eta homogeneizatu irabiagailu batekin. Sartu sifoi batean eta kargatu. Platereratzean, prestatu Maria bainua 65 ºC-an eta sartu sifoia. Gorde.
Laguntzeko, ebaki aza gorria juliana finean. Gorde.
Zartagin batean, gehitu olio pixka bat eta salteatu aza gorria. Gehitu apur bat xehatutako mahaspasak. Gatza zuzendu.
Zerbitzatzeko, plater batean, ipini markatutako zapo-masailak. Estali zitrikoen muselina apur batekin. Gehitu aza gorria hornigai gisa. Amaitzeko, gehitu gatz-lore apur bat.
Zaporez eta kontrastez betetako errezeta, aldian behin gozatzeko: gantz ugarikoa denez, ez da komeni maiz kontsumitzea. Nutrizio-propietateak. Gantz ugariko prestaketa da, batez ere, gantz ase ugarikoa. Hori dela eta, oso energetikoa da. Platera osatzeko, garrantzitsua da barazki-hornigaia gehitzea. Zapoa arrain zuria da, gantz eta kaloria gutxikoa, eta proteina oso ugarikoa.
Completa tu menú
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
